Henna Café

De eigenaar van onze Riads en het brein achter deze app, Mike Wood, en zijn vrouw Lucie zijn de trotse oprichters en financier van het Henna Café. Dit project heeft geen winstoogmerk en heeft als doel wat terug te doen voor de lokale gemeenschap.

Het café bevindt zich vlakbij de taxi standplaats Dar El Bashash. U kunt er verchillende snacks en drankjes nuttigen voor een zacht prijsje. Ook worden er Marokkaanse specialiteiten geserveerd, die normaal gesproken moeilijk te verkrijgen zijn voor toeristen. Probeer bijvoorbeeld de Khlear lam sandwich voor slechts 50 Dirham. Een echte aanrader zijn de verschillende soorten cake en gebak die door de lokale huisvrouwen gebakken worden, verukkelijk in combinatie met een verse muntthee. Tijdens de vastenmaand Ramadan kunt u samen met de locals genieten van een uitgebreide feestmaaltijd na zonsondergang, de eerste maaltijd nadat het vasten wordt verbroken.

Zoals de naam al zegt kunt u in het Henna Café uiteraard ook terecht voor een artistieke henna tatoeage. U kunt kiezen uit twee boeken vol met ontwerpen en er wordt pure henna gebruikt zonder toegevoegde middelen. Eenvoudige tatoeages zijn zonder afspraak te verkrijgen voor 50 tot 100 Dirham. Voor de meer ingewikkelde ontwerpen dient u een afspraak te maken en deze zijn verkrijgbaar vanaf 400 Dirham. U wordt geholpen door de beste henna artiesten in Marrakech dus u bent verzekerd van een henna tatoeage van hoge kwaliteit.

Het Henna Café project heeft geen winstoogmerk en heeft een educatief programma voor locals en andere geïnteresseerden. Zo worden er al vier jaar kostenloos Engelse en Franse lesssen aangeboden en zijn inmiddels Nederlands, Duits, Spaans en Chinees aan het programma toegevoegd. Ook is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding basislessen Arabisch te volgen. We doen hard ons best om de educatiemogelijkheden uit te breiden om zo wat te kunnen betekenen voor de lokale bevolking.