Tips voor de eerste ervaringen in Marrakech

Marrakech is een opwindende, maar relatief veilige stad. Uw veiligheid wordt gegarandeerd door de toeristische brigade, een politie-eenheid die er speciaal is om toeristen te beschermen.

Om uw reis zo comfortabel mogelijk te maken geven wij u graag enige tips. Het is aan te bevelen oom uw verblijf in Marrakech niet te vol met activiteiten te plannen, laat genoeg vrije tijd over om op eigen tempo de stad te ontdekken. De centrale locaties van onze riads bieden de mogelijkheid om tussendoor even te pauzeren en te genieten van een verse muntthee in onze binnenhof of op ons dakterras.

Zonnebrandolie, een zonnebril en een hoed als bescherming tegen de felle zon zijn essentieel als u in Marrakech op pad gaat. Verder is het een aanrader om comfortabele schoenen te dragen aangezien de wegen niet altijd even goed zijn en het het leukste is om de stad te voet te ontdekken. Ook het adres van uw riad en een goede kaart van de medina mogen niet ontbreken. In de zomerhitte is het verstandig om genoeg water mee te nemen, al zijn ook overal onderweg flessen water verkrijgbaar.

Op straat wordt u door veel mensen aangesproken die u graag de weg willen wijzen, vaak verwachten zij dan wel een vergoeding van u. Loop zelfbewust door de straten, alsof u hier bekend bent en u zult minder lastig gevallen worden. In de Souks wordt op regelmatige basis gepatrouileerd door de toeristische brigade, agenten in burger die instaan voor de veiliigheid van toeristen.

De smalle straatjes in de medina lijken chaotisch, maar er is wel degelijk enige orde in de chaos te ontdekken. Voetgangers lopen zo veel mogelijk rechts, zodat gemotoriseerde voertuigen door het midden van de straat kunnen. In het begin zult u schrikken van de hoge snelheid waarmee de brommers door de straten razen, maar ongelukken vinden zelden of nooit plaats. Het is echter geen goed idee om langzaam in het midden van de straat te lopen terwijl u een kaart leest.

Euro’s en Dollars kunnen handig zijn als u dure producten wilt kopen, maar over het algemeen is het beste m met Dirhams te betalen. Het is aan te bevelen oom altijd wat klein geld op zak te hebben voor taxi’s, drankjes, fooien en dergelijke.

Om met onze riads in contact te blijven is er een mobiele telefoon met Marokkaanse simkaart voor u beschikbaar. U kunt tegoed kopen bij de kiosks die zich overal in de medina bevinden. Vergeet niet de telefoon terug te geven aan het einde van uw verblijf.

Marrakech is een stad waar de keuze van uuw accommoddatie het verschil kan maken tussen een onvergetelijk en een teleurstellend verblijf. In onze riads doet de engelssprekende staf er alles aan om u te ontvangen met de traditionele Marokkaanse gastvrijheid om u thuis te laten voelen in de medina. Neem contact met ons op om te reserveren en wij garanderen u een onvergetelijke ervaring!